Comar Yachts

De Comar werf bestaat al meer dan 50 jaar. In 1961 begonnen ze met het maken van Flying Juniors en in 1971 kwam de eerste Comet 910. Dit schip was revolutionair en won direct met grote overmacht de wedstrijden. Direct daarna werd dat de bouw van dat schip een groot succes en werd de werf bekend voor hun snelle en comfortabele schepen. Sinds dien zijn er vele “winnende” ontwerpen gemaakt. Op dit moment begint de range bij de “open” 21 voeter en eindigt die bij een 100 voet superjacht. Het zou de Comar werf niet zijn als er niet meer ambities waren, er is inmiddels een ontwerp voor een 125 voeter gemaakt en ook luxe en snelle catamarans in 4 maten zullen snel het levenslicht zien. Er zijn inmiddels drie 37 voeters verkocht waarvan de eerste op “La Grande Motte” bootshow te zien was. Na deze succesvolle premiere zal ze binnenkort ook te zien zijn op Cannes bootshow en Genua boatshow.  Ook wordt er een specifiek “explorer vessel” gemaakt. De naam zegt het al; verre kusten onderzoeken. Dit schip wordt het antwoord voor veel mensen die een schip zoeken waar ze werkelijk overal mee naar toe kunnen, en alle elementen kunnen bedwingen. Alle schepen van Comar worden hieronder opgesomd. Allereerst de Smart klasse, staat voor; boten voor een beperkt budget maar goed gebouwd en met een hoge “fun factor”.

Comet 21

De Comet 21 “one design” boot, evt. met hefkiel om gemakkelijk te traileren. Fun in the sun! Of om lekker met vrienden even een race rond de boeien te jakkeren. In Italië en China een grote eenheidsklasse.

Comet 26 S

De Comet 26 S, ook met hefkiel dus ook gemakkelijk te traileren, ook deze boot is voor een zeer scherpe prijs bereikbaar en je kunt er zelfs met 6 man in slapen! Een klein keukentje en een toiletruimte zit er ook in, gewoon gaan met die banaan!

Comet 31

De Comet 31 Een rasechte racebak van 10,44 meter (incl. boegspriet), om zowel rond de boeien te raggen als om met je familie lekker te zeilen. Standaard ook plaats voor 6 personen, een keukentje, toiletruimte en binnenboord motor.

Dan hebben we de “Sport klasse” de “performance” schepen die het sportieve zeilen combineren met een luxe Italiaanse afwerking in het schip. Deze gehele lijn heeft al erg veel wedstrijdbekers mee naar huis genomen.

Comet 35 Sport

De Comet 35 Sport is de kleinste telg van deze familie, een snelle zeiler met erg mooi interieur, naar keus in te richten met 1 of 2 achter kajuiten.

Comet 38 Sport

De Comet 38 Sport is weer iets groter en net vernieuwd t.o.v. de “oude” 38. Een rechtere boeg met boegspriet en een dubbel stuurwiel in de kuip zorgen voor een modernere look en eenvoudige handling

Comet 41 Sport

De Comet 41 Sport is het resulaat van al het onderzoek van de werf om alle goede kanten van de grotere Comet 51 Sport in een 12 meter jacht onder te brengen. En dat is gelukt!

Comet 45 Sport

De Comet 45 Sport heeft inmiddels ook bewezen zowel voor wedstrijden als lange reizen gebruikt te kunnen worden, In 2005 nog uitgeroepen tot Europees boot van het jaar! Dit schip heeft net als de 41 S naar keus met één of 2 stuurwielen te leveren.

Comet 50 Carbon

De Comet 50 Carbon: De naam zegt het al; De ultieme snelle zeiler! Een lange lijst wedstrijdzeges én een interieur waar je naar wens een wedstrijdinterieur in hebt óf een zeer luxueus geheel van kunt maken. Erg snel varen is in ieder geval gegarandeerd.

Comet 65 Sport

De Comet 65 S: Op dit moment nog een studie gemaakt door Marc Lombard, een zeer opvallend, snel jacht met een nog volledig naar wens in te richten interieur.

Dan de luxe “Raised Saloon” Klasse, het meest luxueuze segment van Comar met een verhoogde salon voor alle schepen, en dat dan in een snelle romp.

Comet 52 RS

De Comet 52 RS is de kleinste in deze klasse maar in luxe en afwerking doet zij niet onder voor haar grotere zussen. panoramisch uitzicht door alle ramen, flush ingebouwde luiken etc. etc. etc.

Comet 62 RS

De Comet 62 RS in elk detail goed uitgedacht en doorontwikkeld. De prachtige lijn van dit schip zal elk hoofd doen draaien als zij voorbij zeilt…..

Comet 73 RS

De Comet 73 RS moet het relatief grote gat tussen de 62 RS en de 85 RS opvullen. Zij is nog in ontwikkeling en wachtend op haar eerste opdrachtgever. Schroom niet om hierover meer informatie aan te vragen.

Comet 85 RS

De Comet 85 RS is een geweldig schip met ruimte voor alles wat men maar wilt, de eerste is inmiddels gebouwd maar helaas nog niet af. Wachtend op een nieuwe eigenaar die hem af wilt bouwen…

Comet 100 RS

De Comet 100 RS, luxe die zijn weerga niet kent, een geweldig schip waarin alle wensen van de eigenaar werkelijkheid zijn geworden. Volledig in carbon gebouwd en met een ophaalbare kiel zodat ook ondiepere gebieden en havens bereikbaar zijn.

Comet 125 RS

De Comet 125 RS, voor wie zelfs meer ruimte en luxe dan de 100 RS wenst. Dit schip is in ontwikkeling.