Over ons

DE staat voor Douwe en Ellen. Douwe Kutsch Lojenga is zijn waterport carrière begonnen op een Hallberg Rassy 29. Douwe was toen een tiener. Naast ieder weekend meevaren met zijn ouders heeft hij ook veel wedstrijden in open boten en kajuitzeiljachten gezeild. Douwe Kutsch Lojenga wilde meer weten van deze tak van sport en is Jachtbouw, Design en Management van een jachtwerf gaan studeren in Southhampton. Tijdens zijn studie tot 1993 heeft Douwe diverse schepen opgehaald en weggebracht binnen Europa en heeft hij veel wedstrijden gevaren en diverse stages bij watersportbedrijven in ons land doorlopen. 
Na 8 jaren gewerkt te hebben bij Conyplex en Medemblik Yacht Service is hij in 2001 begonnen met de vertegenwoordiging van Malö Yachts in Medemblik.  “Ik probeer altijd de ultieme boot voor de mensen te creëren. Dit doe ik door te luisteren wat de klant met het schip wil gaan doen en de uitrusting aan te passen aan hun persoonlijke smaak. Dan krijg je pas je droomschip!” “Ik vind het altijd weer een uitdaging om mogelijkheden te bedenken voor de wensen van de klant en ze dan ook uit te voeren is helemaal leuk”.

 

 Eind 2007 hebben Douwe en Ellen Malö Yachts Holland overgenomen van de Malö werf en omgedoopt tot DE Yachting B.V. om ook andere merken te kunnen voeren. Inmiddels zijn er diverse merken bijgekomen zoals Farr, SwedeStar / Najad, Tarac, Comar Yachts en Saare Yachts en met een paar daarvan zijn we ook weer gestopt om ons meer op enkele merken te specialiseren en ook de makelaardij “DE Yachting 24” goed uit te kunnen bouwen. Tenslotte moeten we ook de mensen helpen die hun boot weer kwijt willen! Ook heeft Douwe in de laatste jaren in de spaarse vrije momenten zich ingezet bij de KNRM. Inmiddels opgeklommen tot plaatsvervangend schipper is hij te vinden op de stations Medemblik en Andijk om watersporters ook in tijden van nood op het IJsselmeer te kunnen helpen. Ellen C. Hooning is haar zeilboot ervaring begonnen op een 6,50 mtr stalen Wibo. Ze was toen een paar maanden oud. Al snel werd het meevaren op één van de succesvolste Zweedse schepen aller tijden, een Albin Vega. Het schip dat overigens nog steeds in de familie is en regelmatig wordt ingezet voor evenementen van DE Yachting.

 Ook zij heeft met haar ouders vele zeilreizen gemaakt “Een schip is voor mij geen ding. Klinkt gek, maar een schip heeft een ziel”. Tijdens haar werk als consultant heeft ze op een J22 en Sigma 33 wedstrijden gevaren.  Tijdens een zeilwedstrijd lang geleden op een She 36 ontstond “het partnerschap”van deze twee door watersport gedreven personen. De vonk sloeg over en lange tijd zorgen beide ervoor dat vele klanten zorgeloos kunnen genieten van hun droomschip. Na een carrière in het bedrijfsleven is ze in 2004 bij Malö Yachts Holland gaan werken. Van je hobby je werk maken. 
Helaas is er weinig tijd voor een eigen boot maar een schip wegbrengen of ophalen is nog steeds een van hun hobby’s. “Onze klanten vinden het fijn als wij hun schip van verre oorden terug naar huis varen als zij er geen tijd voor hebben ”Inmiddels werkt Ellen al een  paar jaar fulltime bij de grootste jacht verzekeraar in Europa; “Pantaenius”. Ellen zet de Nederlandse afdeling van deze welbekende verzekeraar op. Dus voor een echt goede jachtverzekering moet u bellen met Ellen op 0228-596928.