Torqeedo

Torqeedo_Logo_RGB

Torqeedo is dé toonaangevende leverancier van elektrische buitenboord motoren en aandrijvingen. Met revolutionaire technieken bieden zij een scala van mogelijkheden om “stil” van A naar B te komen op het water.

Gemakkelijk te gebruiken en zeer licht van gewicht moet u ze gewoon eens proberen. bekijk hieronder de mogelijkheden en download de folder en prijslijst helemaal onderaan de pagina.

Het Duitse merk Torqeedo brengt sinds 2005 een complete lijn elektrische buitenboordmotoren op de markt, met vermogens van 0,5 tot 50 kW, ofwel 1 tot 80 PK. Deze motoren worden gekenmerkt door een zeer innovatief ontwerp. Ze zijn krachtig, zeer efficiënt en geheel waterdicht. Extra voordeel is dat ze altijd voorzien zijn van boordcomputer met ingebouwde GPS en een digitaal display voor weergave van stroomverbruik, voltage, snelheid en resterende vaartijd- of -afstand. Via de optionele TorqTrac app is dit alles ook uit te lezen op smartphone of tablet.

 

De Travel 503 en 1003 modellen van Torqeedo zijn geschikt voor kleine motorboten, bijboten en zeilboten, als alternatief voor benzinemotoren tot 4 PK. De lichtgewicht lithium accu is geïntegreerd in de motor en verwisselbaar met een reserve accu. De motor incl. accu weegt maar 14 kg en is dus heel goed hanteerbaar. Ook met Remote te bedienen. In de Torqeedo draagtas kun je hem makkelijk meenemen en opbergen,

1140-00_torqeedo-travel-503-s

torqeedo-travel- 1003

torqeedo-travel-70-400x280 (1)

 

 

 

 

 

De Cruise 2.0 en 4.0 modellen zijn geschikt voor grotere motor- en zeilboten en vervangen qua stuwkracht buitenboordmotoren tot 6 en 10 PK. Ze zijn verkrijgbaar met stuurhendelbediening (Tiller) of met besturing op afstand (Remote).

1234-00_torqeedo-cruise-2_0-t_s

1232-00_torqeedo-cruise-4_0-r_s

 

 

 

 

 

Vanaf mei 2016 komen de Cruise 2.0 FP en 4.0 FP beschikbaar. Dit zijn technisch dezelfde motoren als de 2.0 en 4.0 buitenboordmotoren, maar dan in de vorm van een zgn. pod motor, die u onder de boot kunt monteren. Dat monteren gaat heel eenvoudig en snel, en daarmee zijn deze motoren erg geschikt als alternatief van de inboard dieselmotor voor sloepen. De accu’s kunnen dan bv. op de plek van de (oude) dieselmotor geplaatst worden. Maar deze motoren kunnen ook met klapschroef worden geleverd, en zijn dan een goed alternatief voor buitenboordmotor of de saildrive op zeilboten.

1250-00_torqeedo-cruise-2_0-F_P1250-00_torqeedo-cruise-2_0-F_P

 

 

 

 

 

Eveneens leverbaar vanaf mei 2016 is de nieuwe 10 kW Cruise 10.0 R. Een zeer krachtige motor, vergelijkbaar met een benzinemotor van 20 PK, qua stuwkracht zelfs met 25 PK. Daardoor is deze motor bruikbaar voor boten tot ca. 10 ton waterverplaatsing. Later in het jaar komt deze motor beschikbaar als podmotor, de Cruise 10.0 FP. Dat is een aantrekkelijk alternatief voor een inboard diesel op motorboten of saildrive op kajuitzeiljachten.

torqeedo-cruise-fixed-pod-2-1024x853

 

 

 

 

 

Alle motoren uit de Cruise range worden gecombineerd met een 24 volt (voor de Cruise 2.0) of 48 Volt accupakket (voor de Cruise 4.0 en 10.0) in de boot. Daarvoor kunnen loodaccu’s worden gebruikt, of de veel lichtere en waterdichte Torqeedo Power 26-104 lithium accu.

 

De krachtigste Torqeedo’s zijn de Deep Blue motoren van 40 en 80 PK. Deze zijn leverbaar als outboard en inboard motor, en vanaf 2016 ook als saildrive. De motoren worden geleverd als een compleet, plug & play systeem. Daarin zitten de 345 V lithium accu’s, een boordcomputer met touchscreen display, de gashendel en complete bekabeling en een “connection box” waar alles samenkomt. Naast de vol elektrische aandrijvingen is Deep Blue ook als Hybrid systeem te verkrijgen, waarbij de stroomvoorziening behalve door walstroom kan gebeuren door een geïntegreerde generator, zonnepanelen en/of energiewinning vanuit de draaiende schroef.

 

Torqeedo-prijslijst-2016

Torqeedo-Prijslijst-2016_Complete-Sets_LR

Op dit moment hebben wij in Medemblik nog niet elk model van Torqeedo op voorraad maar dat zal zeer snel veranderen, levering binnen 2 dagen is echter altijd mogelijk.

Wij zullen snel dit deel van onze site verder bijwerken zodat u hier alle informatie over Torqeedo en hun “stille” produkten kunt vinden

 

 

Reacties zijn gesloten.